- Turp yaprağı Antioksidan ve sülfür içermektedir. Bu maddeler de detoksifiye enzimleri harekete geçirir ve düzenler.
- Kırmızı biber Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir, C vitamini, toksinleri sindirilebilir materyallere çevirir.
- Turunçgiller Yüksek C vitamini içerikleri vardır.
- Soya fasulyesi Bu kolay sindirilebilir fasulye, bağırsak duvarlarındaki toksin kalıntılarının emilimini sağlar.
- Ceviz Detoksa yardımcı olmak amacıyla, omega-3 yağ asitlerinin vücuda nüfuz etmesini sağlar.
- Ay çekirdeği Yüksek selenyum ve E vitamini içeriği, karaciğerin detoksifiye olma kapasitesini artırır.Aynı zamanda kolesterol gelişimini önler.
- Su teresi Serbest radikalleri hücrelerden uzak tutar, karaciğerdeki arındırıcı enzimleri harekete geçirir ve doğal bir diüretiktir (idrar söktürücü).
- Zerdeçal Arınmayı artırmak için karaciğer fonksiyonlarını teşvik eder.
- Tahıllar Çözünemeyen lif bakımından oldukça fazladırlar ve vücudu düzene sokarlar, bu da detoksun en önemli unsurudur.
8 Mayıs 2015 Cuma
Vücutta detoks etkisi yaratan yiyecekler
Vitamin ve lif içeren yiyecekler vücutta detoks etkisi yaratarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Bunlardan bazıları;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder