18 Mayıs 2015 Pazartesi

Buğday Çimi / Suyunun Faydaları. Kanserle Mücadele

10 Gün öncesine kadar evime sadece ekmek ve un olarak giren buğdayın o kadar çok yararı olduğunu duyunca minnacık bir şeyin bu kadar mucizeyi barındırabileceğine başta inanmadım ve internet sitelerinde gezinmeye yazılanları okumaya başladım. Okudukça neden daha önce öğrenemedim diye kendime kızdım derken evde buğday çimi yetiştirmeye başladım. Öncelikle buğday çiminin nelere iyi geldiğinden ve minnacık gövdesine rağmen hangi sağlık sorunlarına göğüs germesinden bahsetmekte yarar var.
İşte buğday çiminin faydaları ;

  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
  • Hücreleri yeniliyor
  • Mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizliyor
  • Kardiyovasküler sistemde damarların açılmasını sağlıyor
  • Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir. Buğday müthiş bir kanser ilacıdır. Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır. Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir.
  • Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunur.
  • Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.
  • Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içermektedir.
  • Buğday çimi suyu özellikle kilo sorunu olan ve diyet yapan kişilerin vücudundaki yağ yakışının hızlanmasına olanak sağlar.

    Buğday çiminin "Allah'ın verdiği çok büyük bir potansiyel" olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erkan Topuz'un aktardığı bilgilere göre, buğday çiminin gençlik verici, imnün sistemi (bağışıklık) güçlendirici ve kansere karşı koruyucu etkileri var. Aynı şekilde saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor. Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor. Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor. Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.

    Buğday Çimi Nasıl Elde Edilir ?

    Doğal ilaçlanmamış (aşurelik buğday çimlenmez ) buğday alın ve bir gece içme suyunda bekletin.Ertesi sabah şişen buğdayları bir tepsiye yayın ve üstüne nemli bir bez örterek (bez kurudukça nemlendirilmeli) Filizler 2-3 cm oluncaya kadar -yaklaşık 3-4 gün- işleme devam edin ve dolaba alarak salatalara ekleyerek veya nar ekşisi ya da yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.

    Buğday çimi elde etmek için bir gece suda beklemiş buğdaylar bir saksıya ekilir ve üstüne çok olmamak şartı ile toprak serpilir. Hızla büyüyen buğdaylar 3-4 gün gibi kısa bir sürede filizlenecek ve çabucak uzayacaklardır. Çimler 10-15 cm ye ulaştığında üstten 1 er cm keserek tüketebilir ya da salatalara katabilirsiniz. Eğer çok ekim yaptıysanız robottan geçirip suyunu tüketebilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder