İşte buğday çiminin faydaları ;
- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
- Hücreleri yeniliyor
- Mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizliyor
- Kardiyovasküler sistemde damarların açılmasını sağlıyor
- Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir. Buğday müthiş bir kanser ilacıdır. Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır. Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir.
- Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunur.
- Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.
- Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içermektedir.
- Buğday çimi suyu özellikle kilo sorunu olan ve diyet yapan kişilerin vücudundaki yağ yakışının hızlanmasına olanak sağlar.
Buğday Çimi Nasıl Elde Edilir ?
Doğal ilaçlanmamış (aşurelik buğday çimlenmez ) buğday alın ve bir gece içme suyunda bekletin.Ertesi sabah şişen buğdayları bir tepsiye yayın ve üstüne nemli bir bez örterek (bez kurudukça nemlendirilmeli) Filizler 2-3 cm oluncaya kadar -yaklaşık 3-4 gün- işleme devam edin ve dolaba alarak salatalara ekleyerek veya nar ekşisi ya da yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.
Buğday çimi elde etmek için bir gece suda beklemiş buğdaylar bir saksıya ekilir ve üstüne çok olmamak şartı ile toprak serpilir. Hızla büyüyen buğdaylar 3-4 gün gibi kısa bir sürede filizlenecek ve çabucak uzayacaklardır. Çimler 10-15 cm ye ulaştığında üstten 1 er cm keserek tüketebilir ya da salatalara katabilirsiniz. Eğer çok ekim yaptıysanız robottan geçirip suyunu tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder